Driver du ett eget företag? Känner du dig ibland orolig över vad som sker när du inte är där och kan hålla uppsikt? Självklart kan du anställa en nattvakt men det kostar mycket pengar. Varför inte istället installera några övervakningskameror?

Lagar och regler

Det första vi måste känna till innan vi installerar våra kameror är vilka lagar och regler som vi måste ta hänsyn till. Lagarna kring detta är ganska krånliga men generellt sätt så finns det ingen lag mot att sätta upp en övervakningskamera. Det finns dock lagar om vad som får filmas.

Lagen som reglerar detta kallas för kamerabevakningslagen och dess syfter är att ”se till så att kamerabevakning bara används när övervakningsintresset väger tyngre än integritetsintresset”. Vad innebär då detta? Det innebär att när du sätter upp en kamera måste du fundera på om ditt behov av övervakning är större än den enskildes behov av integritet.

Olika sorters kameror

När du väl har bestämt dig för att sätta upp övervakningskameror måste du fundera på vilken typ av kameror som du vill använda. Ett populärt alternativ är IP Kameror. Det är övervakningskameror som är uppkopplade mot ett nätverk. Då kan du lätt och smidigt se allt vad kameran ser, direkt i din mobil. Du kan också få ett mail om kameran upptäcker något som rör på sig.

Ett annat alternativ som många företag väljer är ett komplett övervakningssytem. Då får du allt som du behöver för komplett övervakning över hela ditt företag. Du får också hjälpa att montera allt. Ett företag som erbjuder detta är till exempel Prylstaden.se.

Du ska aldrig behöva känna dig orolig för vad som händer med ditt företag på natten. Övervakningskameror är ett billigt sätt att snabbt få reda på allt som händer med ditt företag, oavsett vart i världen du befinner dig.