För den som är ny inom företagande kan det vara en bra start att gå en introduktionskurs via Medborgarskolan. Denna typ av kurs täcker ofta grunderna i att starta och driva ett företag, inklusive att skapa en affärsplan, förstå skatt och redovisning, samt hur man marknadsför sitt företag.

Finansiering och budgetering

En av de största utmaningarna för nya företagare är att skaffa kapital, men även att hantera bolagets finanser. Kursen i finansiering på Stockholms Universitet lär dig hur du hittar och ansöker om startkapital, skapar en robust budget, och håller koll på dina utgifter och inkomster.

Marknadsföring och varumärkesbyggande

För att ditt företag ska lyckas i en konkurrensutsatt marknad behöver du en stark närvaro online och offline. På en marknadsföringskurs lär du dig allt från grundläggande marknadsföringsstrategier till hur du bygger ditt varumärke och engagerar din målgrupp genom sociala medier.

Juridik för företagare

Att driva ett företag kommer med ett antal juridiska överväganden. Det är viktigt att känna till lagar och regleringar som rör ditt företag, från anställningsavtal till upphovsrätt. En juridikkurs för företagare hjälper dig att navigera i den komplicerade världen av affärsjuridik.

Med dessa kurser i ditt arsenal kommer du att känna dig mer förberedd och självsäker i din resa som företagare. Oavsett om du är helt ny eller bara vill förbättra dina kunskaper inom ett specifikt område, finns det en kurs som passar dina behov.