Varför man inte ska städa kontoret själv

1498-1

Att hålla rent är en grundläggande princip som genomsyrar hela samhället. Dels är det trevligt när en lokal eller omgivning är ren och organiserad. Men det handlar även om din hälsa. En smutsig miljö kan leda till sjukdomar av olika slag. Det behövs inte alls så många bakterier för att ställa till med problem. Frågan är dock vem som ska städa. Det är inte så vanligt att städa ditt kontor eller arbetsplats själv, utan de flesta lägger ut det på en utomstående firma.

Det finns flera fördelar med att låta andra städa ditt kontor. Ofta så blir det bättre gjort, för de kan ju lägga hela sin fokus på just renhållet. Idag är många städare utbildade och vet precis hur du tar hand om olika miljöer. Samtidigt så kan dina medarbetare koncentrera sig på det de är anställda för. De slipper ta hand om sådant som faktiskt andra kan göra.

Rent hela dagen

Det är ganska vanligt att ett kontor städas på kvällen eller tidigt på morgonen. För när du börjar dagen med ett fräscht och rent kontor så brukar det kännas bättre att komma igång med arbetsuppgifterna. Plus att det är lättare för städaren att komma åt när ingen är på plats. De kan jobba effektivt och verkligen städa i alla hörn. Lika som bär hjälper till med städ av kontor men även privatpersoner med hemstädning.

Samtidigt som du är på jobbet så kan någon komma hem och städa ditt hem. Det kostar inte alls så mycket och är verkligen en hjälp i vardagen. För även om du tycker om att städa så tar det ganska mycket tid och ork i anspråk. Tänk hur mycket bättre det är att komma hem till ett rent hem. Ett alternativ kan vara att låta städfirman komma när du här hemma. Företaget finns i Norrköping men utför även tjänsterna i närliggande orter.

1498-2

Arbeta med renhåll

Det kan vara ganska roligt att jobba som städare, även om det inte låter så. För du kan ha en varierad arbetsdag. Säg att du kanske städar ett privat hem på eftermiddagen. Innan du går dit har du tagit hand om renhållet på ett kontor. Sedan har du en kund som vill ha fönstren putsade och imorgon är det dags för en flyttstädning.

Att jobba inom städning är alltså något du kan göra till din karriär. Med moderna produkter och hjälpmedel är det så mycket lättare att klara av det hela. Förslitningsskador och andra problem är något som var vanligt förr, men som idag har minimerats. Du får utbildning och lär dig hur man tar hand om renhållet på allra bästa sätt. Dels för dig som jobbar, men också för att det ska bli riktigt rent. Arbetsförmedlingen lägger ner 4 kontor rapporterar SVT.

Viktigt med renhållet

Det är alltså inte bara på jobbet eller enbart i hemmet som de flesta vill att det ska vara rent. Istället handlar det om en livsstil. Ingen trivs när det är smutsigt, i alla fall inte hela tiden. På sina håll ser du hur folk till och med sopar gatan utanför huset för att de vill ha det propert runt omkring sig. Allt detta är något som du förväntar dig ska tas om hand av kommunen om du bor i en stad eller samhälle. Tyvärr fungerar det inte alltid som det ska, så de som bor eller jobbar i ett område känner sig tvungna att ta saken i egna händer. Vad gör man när man fått nog? Stockholm Direkt nyhet om när staden inte lyckades hålla rent.

Naturligtvis är det en tråkig situation som alla hoppas ska lösa sig. Ibland så kan det hjälpa att kontakta pressen och göra dem uppmärksamma på problemet. Då brukar det gå snabbare att få svar på varför intet blir gjort. Men ofta så handlar det om missförstånd eller att någon glömt bort att lägga ut en arbetsorder. Sådant kan hända någon gång ibland, bara det inte blir en vana.

Slippa städa själv

Det är ganska skönt att slippa städa själv. De som tycker det är roligt är ganska få och utspridda. Men även om du inte har något emot det så finns det alltså flera goda skäl till varför du inte ska behöva städa varken hem eller kontor själv. Bland annat så finns det så mycket annat du kan använda din tid och energi till.

Många har ett fullpackat schema. Efter jobbet ska du hem och laga mat, köra barnen till ridning och bandy, för att sedan ta dig an tvätten som ligger i en stor hög. Maten ska handlas och gamla föräldrarna besökas. Ibland känns det som att du inte riktigt har tid för dig själv och även familjen kan bli lidande. Det är klart att inte alla har så mycket att göra att de blir stressade. Men att slippa en uppgift som är så pass stor som städningen kan vara riktigt bra.

1498-3

Du får tid över att ta hand om dina barn på ett lite djupare sätt. Leka med dem utan att se dammtussarna i hörnen och bli störd av dem. Kanske du känner att du har tid att gå en kurs. Du och din partner kan lära er dansa samba tillsammans, eller så kanske du kan ta en kurs i italienska inför semestern. Naturligtvis kan en hemmakväll i badkaret med levande ljus och en bra bok locka minst lika mycket.

Vem ska städa kontoret?

När du bestämt dig för att anlita en städfirma kan det vara bra att ta in lite olika offerter. De flesta har paketlösningar som mer eller mindre stämmer in på det du vill ha gjort. Annars kan du alltid lägga till vissa detaljer i kontraktet. Se till att välja en firma som kommunicerar väl och som du känner respekterar sina kunder. Det lönar sig att ha ett bra samarbete redan från början.

Kontrollera gärna deras referenser och tänk på att billigast inte alltid är bäst. Det är klart att du föredrar att få både billig och bra städhjälp, och det är därför som du ska välja noga.