Värdar bidrar till säkrare stränder

De svenska semesterfirarna vill ta det så lugnt som möjligt under sommaren. Många vill spendera mycket tid i naturen och njuta av det varma vädret. Sol och bad har alltid varit populära aktiviteter under sommarhalvåret. Dessvärre drunknar ett antal svenskar varje sommar.

Värdar som är anlitade av kommunen kan förhindra dessa olyckor. De kan också skapa en säker miljö för barn. Värdarna är dessutom en bra investering för kommunerna. Det skapar nämligen sommarjobb samtidigt som både barn och vuxna kan vara trygga.

Säkra badplatser för semesterfirare

Skinande rena fönster med fönsterputs utan att du behöver lyfta ett finger. Detta är drömmen för många semesterfirare. Det kan minst sagt vara en god idé att ta hjälp med hushållstjänsterna. På så vis får du mer tid till roliga och säkra aktiviteter med familjen.

  • Badaktiviteter bör endast ske på stränder med värdar. Vi tenderar nämligen att underskatta vattnet och dess faror. Värdarna ger ett extra vakande öga som kan vara livsviktigt om olyckan skulle vara framme.
  • Det kan också vara en god idé att endast åka till stränder där värdar finns närvarande. Sverige drabbas dessvärre av ett ökande antal stölder varje år under sommartid. När du firar din semester vill du förmodligen slappna av och inte behöva hålla ett vakande öga på dina saker hela tiden.
  • Värdarna har bland annat som uppgift att hålla badplatserna rena. Nedskräpning är förbjudet och tillsägelser delas ut till de personer som inte rättar sig efter dessa regler.
  • Detta är en positiv faktor för dig som vill bada på en ren plats. Det är inte särskilt trevligt att slå sig ned på en plats fylld med skräp. Detta är dessutom dåligt för miljön.
  • Slutligen bör det poängteras att vissa havsbad i Sverige ibland karaktäriseras av höga vågor och farliga strömmar. Värdarna som finns på plats brukar kontrollera detta på en daglig basis. De kan därför skicka ut varningar om vattnet utgör en fara för gästerna.

Ska du flytta i sommar? Vill du förenkla flyttprocessen och få tid över till annat? Då kan du ta hjälp av Proffsen som flyttstädar i Örebro. Det kostar inte särskilt mycket pengar och du slipper göra den tidsödande flyttstädningen på egen hand.

Andra fördelar med värdar

SVT skriver om sommarvärdarna i Västerås. I Västerås har de fler uppgifter som inte bara handlar om att förhindra drunkningar. De kontrollerar bland annat parkeringarna och underlättar för personer som vill besöka badplatsen.

Värdarna beivrar felparkeringar och skapar på så sätt mer plats till andra gäster. Under 2020 spelade de också en viktig roll i att förhindra smittspridningen. Värdarna kontrollerade nämligen beteendet enligt Smittskyddsinstitutets olika riktlinjer på de olika stränderna i Västerås.

Många människor verkar ha svårt med att förhålla sig efter dessa riktlinjer. Det är exempelvis inte tillåtet att ligga nära varandra, inte ens i utomhusmiljöer. Polisen har begränsade resurser för att kontrollera detta. De har i regel fullt upp med att beivra brott. Att dessutom kontrollera att andra regler efterföljs kan betraktas vara en omöjlig uppgift ur ett tidsperspektiv.

Värdarna har med andra ord fått flera livsavgörande uppgifter. Deras insatser för att förhindra smittspridningen är viktig för hela samhället. Detta betyder även att deras arbetsuppgifter utökades under sommaren 2020.

Värdarna har som bekant redan till uppgift att förhindra drunkningsolyckor. De ska också verka för en trygg miljö på badplatserna. De tillkommande uppgifterna från Smittskyddsinstitutet är dock minst lika viktiga för att rädda människoliv.

Roliga aktiviteter under sommaren

Sommaren har mer att erbjuda än bara sol och bad. Aftonbladet berättar om Örebros fina gamla teater. Faktum är att många teatrar i vårt avlånga land har roliga sommarföreställningar. Dessa föreställningar brukar vara anpassade för vuxna såväl som unga.

Andra roliga aktiviteter under sommaren innefattar kollon och sommarskolor. Dessa aktiviteter är perfekta för barn som har mycket spring i benen. De får också möjligheten till att träffa nya vänner. Detta är extra viktigt för barn som inte har hunnit utveckla ett stort kontaktnät.

Det finns inte heller någon brist på aktiviteter för vuxna. Många reser utomlands. Man behöver dock inte resa till andra länder för att få en minnesvärd sommar. Vi lever i ett avlångt land, och många svenskar har inte ens besökt de norra delarna av landet.

Du kan därför ta tillfället i akt och besöka några av de natursköna regionerna som finns i Norrland.