Unikt användande av kontorsstol

1930-1

Det är inte alls ovanligt att sitta och jobba hela dagen. För en del räcker det inte med en vanlig åtta-timmars dag. De jobbar övertid och sträcker därmed ut den tid de tillbringar på en stol ännu mer. Lägg sedan till bilresan hem eller pendlandet med offentlig kommunikation. Resultatet blir ett ändlöst sittande som potentiellt kan vara farligt för hälsan. 

Dels är det en fråga om att kroppen behöver röra på sig. Många kontrar den negativa effekten av allt sittandes genom att promenera hem, gå till gymmet eller på annat sätt träna. Men du kan även göra ganska mycket genom att tänka på hur du sitter under dagens lopp. Din kroppsställning och vilken stol du använder. En kontorsstol kan vara oerhört viktig. Förutom att den kan användas till ganska unika projekt. 

Vikten av att sitta rätt

Hur du sitter eller står när du arbetar är viktigt. Du tillbringar en stor del av dagen där, minst fem dagar i veckan. Det gör att en liten förskjutning eller felaktig ställning kan ha ett stort inflytande på hur du mår. Nu för tiden finns det ingen anledning till att någon ska behöva ha ont eller bli skadad. Du måste inte bli utsliten innan du fyllt 40, eller bli sjukskriven för musarm eller andra ergonomiskt relaterade skador. Här har du ett stort utbud av stolar

En ergonomiskt korrekt kontorsstol är första steget i rätt riktning. Om du sitter bra så kommer hela din arbetsställning att förbättras. Du slipper de vanligaste problemen och kommer att uppleva hur du inte är lika trött vid dagens slut. Alla borde ha en stol som går att ställa in, för varje person är unik. Förutom stolen finns det sedan ett antal andra små eller större produkter som kan göra arbetsdagen lättare. Få all information du behöver här

Nyttan av en stol

För det mesta så tänker du inte på det, men stolen är ett av de mest använda redskapen eller möblerna som finns. Allting sker runt en stol. Du sitter och äter, läser tidningen eller jobbar-allt på en stol. Barnen leker koja och hänger lakan över stolarna för att gömma sig. Andra hittar på helt tokiga saker att göra, men har fantastiskt roligt med sina projekt. Unika sätt att använda din kontorsstol. Läs mer i Expressen

Naturligtvis så är liknande företaganden ett undantag. De flesta skaffar en stol för att sitta på den. Du väljer kanske en modell som du tycker är snygg, eller en som passar in med din budget. Färgskalan kan variera, men ska stämma överens med resten av rummet. Vissa stolar förbättras med en dyna eller något annat som gör den ännu mer attraktiv. Det många ofta glömmer är dock vikten av att sitta rätt för att skydda rygg och andra delar av kroppen. 

Ergonomi på sitt allra bästa

Det finns en rad med olika former av ergonomiska stolar på marknaden. Allt fler arbetsgivare har insett vikten av att investera i företagets hälsa. De sponsrar flera olika tilltag som är tänkta att förbättra den allmänna hälsan på firman. Ibland bokar de in sjukgymnaster som kommer till kontoret för att massera med subventionerade priser. Den så vanliga fruktkorgen ger dig vitaminer och annat gott. Andra ger ett årskort på gymmet, gärna ett som ligger i närheten. 

Bland det viktigaste är dock att skapa en arbetsmiljö som är gynnsam för en sund kropp. Ett antal företag har helt och hållet möblerat om på kontoret. Nya arbetsstationer med väl uttänkta lösningar. Höj-och sänkbara bord så du kan stå och jobba om du vill. Intressant med ny, ergonomisk datormus. Läs mer i PC för Alla. Öppna lokaler där du kan cirkulera och sitta lite var du vill. Ergonomiska stolar för alla, som naturligtvis kan ställas in så att de passar dig individuellt. Fräscha nyanser på väggarna och ljuddämpande plattor i taket. 

Kostnaden för ergonomi

Det är inte så konstigt om en del arbetsgivare drar sig för alla dessa reformer. Nya möbler kostar pengar, vare sig de är ergonomiskt utformade eller inte. Men här gäller det att se på de långsiktiga fördelarna. Varje år så förlorar företag stora pengar på grund av sjukskrivningar. Inte bara måste du betala för dina anställda, men du kanske måste hyra in en vikarie också. Flera av dessa sjukdomsfall kan undvikas genom att skapa goda arbetsförhållanden. 

En medarbetare som är trött eller har ont i ryggen kommer inte heller att vara så effektiv. Oavsett vad det är som stör så gäller det att hålla allt detta på ett minimum. För om dina medarbetare är effektiva och produktiva så är det lönsamt för verksamheten. En krass verklighet som dock är grunden för alla affärer. Med andra ord så handlar det om långsiktiga investeringar som du aldrig kommer att ångra. 

Olika sorters kontorsstolar

En stol är gjord för att sitta på. Den är inte ett fordon även om det låter som något kul att göra tillsammans med dina kompisar. Om du sitter hela dagen på jobbet så är det ganska självklart att din stol har betydelse. Vare sig du jobbar hemifrån eller är anställd ska du satsa på en bra kontorsstol. En som ger stöd där det behövs och som du kan reglera för att passa din längd. Om du är kort kan det vara en tanke att kombinera med en fotpall. För att komplettera det hela finns det ergonomiska tangentbord och datormus. Allt för att må bättre och orka mer. Det är viktigt för din arbetsgivare men framför allt för dig själv.